петак, 15. децембар 2017.

ČIKA KEKINA KROKODILSKA TEOREMA




Danas ću vam izneti jednu teoremu kojoj se divi moj veliki prijatelj Profesor Arkadije a kojoj se divio i čuveni Arhimed i tada je izrekao onu svoju čuvenu rečenicu „Ništa nije dovoljno dugačko da ga ne možeš skratiti ili proširiti“. U pitanju je jedan problem koji muči čovečanstvo još od svog nastanke, to je čuvena KROKODILSKA TEOREMA ili ti dokaz da je krokodil više širok nego što je dugačak

Prvo ćemo dokazati da je krokodil više širok nego što je zelen.


...Ako posmatramo krokodila odozgo, videćemo vrlo jasno da je širok i da je zelen. Međutim ako ga, posmatramo odozdo, tada je on dalje širok, ali uopšte nije zelen. Dakle, krokodil je više širok nego što je zelen.

Sada ćemo dokazati da je krokodil više zelen nego što je dugačak.
Vrlo prosto, ako dobro pogledamo, primetićemo, da je kada posmatramo krokodila, da je on zelen po celoj svojoj širini i po celoj svojoj dužini, dok je dugačak samo po dužini.

Iz navedenih činjenica, pošto je krokodil više širok nego što je zelen, a više zelen nego što je dugačak, tada na osnovu osobine tranzitivnosti relacija, Imamo dokaz naše teoreme da je KROKODIL VIŠE ŠIROK NEGO ŠTO JE DUGAČAK. 

 

Ko ne veruje neka sam meri a da znate da sam se ja u svom radu, postavljanju i dokazivanju ove teorije koristio sva predznanja koja su imali Tarzan, Indijana Džons, Krokodil Dendi, Mirko i Slavko, Moćni rendžeri i Teletabisi...



Нема коментара:

Постави коментар